Mama
Boek

Mama een lief boekje voor kleintjes ([2016])/ tekst: Jonathan Litton, illustraties Fhiona Galloway ; redactie en productie: Vitataal ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen

Een poesje houdt zo veel van haar mama, dat ze bloemen voor haar heeft geplukt. En een kleine krokodil geeft zijn moeder bloemen omdat ze altijd torens met hem bouwt. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, tekst op rijm en kijkgaten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Klein vierkant kartonboekje met twee afgeronde hoeken waarin antropomorfe dieren hun mama's bedanken met bloemen. De wat brave tekst, in rijmschema abcb, staat in grote, zwarte, schreefloze letters golvend over de pagina's verdeeld. Het kalfje bedankt mamakoe bijvoorbeeld dat ze hem heeft leren loeien, het beertje is blij dat zijn moeder hem altijd het laatste hapje honing geeft. In de illustraties die uit egale kleurvlakken bestaan, domineren pasteltinten. Elke bladzijde heeft een steeds kleiner wordend gaatje in de vorm van een bloem, waardoor dieptewerking ontstaat. De laatste pagina vormt een uitzondering. Dat is een verrassing voor mamabij, én voor de lezer. In dezelfde opzet verscheen 'Papa'*, waarin vaderdieren sterren krijgen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312528

Titel Mama : een lief boekje voor kleintjes
Auteur Jonathan Litton
Secundaire auteur Fhiona Galloway ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Omslagtitel - Vertaling van: I love my mummy. - London : Little Tiger Press, 2016
ISBN 9789048312528
PPN 398406022
Thematrefwoord Moeders ; Liefde ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands