De dolle reis door Zweden
Boek

De dolle reis door Zweden ([2016])/ Alice Pantermüller, Daniela Kohl, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Lotte gaat met haar ouders, broertjes en haar beste vriendin Chloe op vakantie naar Zweden. Ze maken een rondreis met de camper, maar Lotte en Chloe mogen in een tent slapen. Dagboek van Lotte met veel zwart-witte, stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Lotte gaat in de zomer samen met haar ouders, haar vervelende broertjes en haar beste vriendin Chloë op vakantie naar Zweden. Ze maken een rondreis met de camper en Lotte mag met Chloë in een tent slapen, midden in de wildernis. Zouden ze dat wel durven, met al die beren en elanden in de wildernis? Een grappig en avontuurlijk verhaal dat ook toegankelijk is voor de minder goede lezer. Elke bladzijde van het boek bevat levendige illustraties en tekstballonnen, waardoor het veel weg heeft van een stripverhaal. Het is geschreven in dagboekvorm en is vergelijkbaar met series als 'Het leven van een loser'. Het verhaal bevat veel weetjes over Zweden, bijvoorbeeld over Zweedse specialiteiten in de supermarkt, de boeken van Astrid Lindgren en cultuur in de hoofdstad Stockholm. Het past goed in deze tijd, de twee vriendinnen maken filmpjes van spannende dingen. Dit verhaal over de belevenissen van Lotte en haar vriendin Chloë zal vooral interessant en herkenbaar zijn voor meisjes vanaf ca. 9 jaar. Zesde, zelfstandig te lezen deel uit de Lotte Wirwar-serie*.

Specificaties

Nederlands | 9789044745726 | 159 pagina's

Titel De dolle reis door Zweden
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Author: Alice Pantermüller, With illustrations of Daniela Kohl - Vertaling van: Den Letzten knutschen die Elche! - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2014. - (Mein Lotta-Leben)
ISBN 9789044745726
PPN 404038603
Thematrefwoord Vakanties ; Zweden ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller