Room
DVD

Room ([2016])/ a film by Lenny Abrahamson

Een 5-jarige jongen heeft jarenlang met zijn moeder opgesloten gezeten en moet na zijn bevrijding leren hoe het er in de wereld aan toe gaat.

Aanwezigheid

Recensie

Iers-Canadese verfilming van de succesvolle roman Room van Emma Donoghue* met onder meer Brie Larson en Jacob Tremblay. Geschreven vanuit het oogpunt van de vijfjarige Jack die woont in Room, de kamer waar hij met zijn moeder zit opgesloten. Zijn moeder is ontvoerd en wordt misbruikt. Zij houdt de waarheid voor Jack verborgen en creëert een leefbare werkelijkheid voor hem. Tot het moment dat ze kunnen ontsnappen en Jack kennismaakt met de wereld, waarin hij opnieuw moet leren leven, net als zijn moeder. De film met het scenario van de auteur wordt mediabreed bejubeld. 'Opvallend optimistisch, ondanks het zware onderwerp, omdat de kijker vooral door de ogen van Jack kijkt', schrijft Cinema.nl en geeft 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 3-3-'16) roemt de prestaties van Larson en Tremblay, 'die diep onder de huid van hun gehavende personages kruipen en elke fase van hun verwerkingsproces geloofwaardig verbeelden. Zo zorgen zij dat Room, als verontrustende publieksfilm én als verpletterend duet voor moeder en zoon, nog lang nazindert.' Hij geeft 5 sterren. Mark Kermode (Guardian.com 17-1-'16) vindt het een 'life-affirming drama brilliantly directed by Lenny Abrahamson' en geeft ook 5 sterren. Werd genomineerd voor vier Oscars (beste film, regie, hoofdrolspeelster en scenario).

Specificaties

Engels

Titel Room
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lenny Abrahamson ; Brie Larson ; Jacob Tremblay ; Emma Donoghue
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Brie Larson, Jacob Tremblay. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue - Videoversie van de film: Ierland : Element Pictures, 2015
PPN 402345827
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Moeder-zoon relatie
Taal Engels