Het gaat me opeten!
Boek

Het gaat me opeten! ([2016])/ Luc Foccroulle & Annick Masson

Arthur kan niet slapen omdat hij bang is voor het monster onder zijn bed. Zijn moeder ziet er alleen een oude sok liggen. Maar Arthur weet zeker dat het monster er is. Oblong prentenboek met dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine Arthur vindt het eng om naar bed te gaan omdat er een gigantisch monster onder zijn bed zit, een monster dat hem wil opeten. Zijn vader vindt dat het allemaal verbeelding is en dat hij gewoon naar bed moet. Zijn moeder vindt een oude sok onder bed, maar geen monster. Als het monster even later verschijnt, doet het alsof hij Arthur opeet en gaan ze daarna met elkaar spelen. Arthur is niet langer bang voor het monster en vraagt of hij morgen weer komt. Redelijk goed opgebouwd prentenboek waarin het thema 'angst voor een monster bij het slapengaan' aardig wordt uitgewerkt, ook al is de omslag van het vreselijke monster naar het vriendelijke monster om mee te spelen iets te abrupt. In de illustraties is de angst goed op het gezicht van Arthur af te lezen en is het monster ook echt eng, zeker als hij Arthur zegt op te zullen eten. De aquarelillustraties, met veel grijsblauwe tinten, zijn dynamisch, vooral in het spel tussen Arthur en het monster. Op de schutbladen is eerst Arthur te zien die zijn kussen overwint, en achterin hoe hij met het monster speelt. Zijn kussen is dan het monster in zijn verbeelding geworden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827743

Titel Het gaat me opeten!
Auteur Luc Foccroulle
Secundaire auteur Annick Masson
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 28 cm
Annotatie Tekst: Luc Foccroulle / illustraties: Annick Masson - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Il va me manger! - Namen : Éditions Mijade, (c)2016
ISBN 9789044827743
PPN 402366913
Thematrefwoord Angsten ; Slapen
Taal Nederlands