Poppy Penarie
Boek

Poppy Penarie (februari 2016)/ Emma Yarlett, vertaling [uit het Engels]: Edward van de Vendel ; Nederlandse geschreven tekst: Petra Baan

Poppy Penarie zit propvol fantasie. Daar worden haar ouders soms zo moe van, dat ze Poppy naar boven sturen om haar kamer op te ruimen. Maar daar slaat Poppy's fantasie helemaal op hol... Prentenboek met dynamische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Poppy Penarie is een klein meisje dat in een gewoon huis met haar gewone ouders woont. Het meisje beschikt over een rijke fantasie en komt daardoor vaak 'een beetje in de penarie'. Als het te gek wordt, wordt ze naar haar kamer gestuurd om die op te ruimen. Maar ook daar slaat haar fantasie op hol en verschijnt er van alles, van een grote mammoet tot een tapdansend konijntje. Als haar ouders naar boven komen, probeert ze haar verzinsels uit te gummen, maar dat lukt niet waardoor ze op zoek gaat naar een andere oplossing om van ze af te komen. Verhalend prentenboek, waarbij aan het slot het meisje haar ouders weet te overtuigen dat het niet louter verzinsels zijn en we de mammoet samen met de familie op de bank zien zitten. Het verhaal zelf is niet heel bijzonder, het gaat vooral om de kleurrijke illustraties, die nogal druk en chaotisch overkomen. Binnen de illustraties zijn handgeschreven tekstfragmenten verwerkt. Soms zijn deze humoristisch of uitnodigend om de fantasie van de jonge lezer te prikkelen, en dat geldt ook voor de vele details in de illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462344969

Titel Poppy Penarie
Auteur Emma Yarlett
Secundaire auteur Petra Baan ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Abimo, februari 2016
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Poppy Pickle. - Dorking, Surrey, Templar Books, 2015
ISBN 9789462344969
PPN 402390105
Thematrefwoord Fantasie
Taal Nederlands