Grote Oceaan
Boek

Grote Oceaan ([2016])/ Louise en Richard Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; bewerking en eindredactie: Cecile Bolwerk

De Grote Oceaan is de grootste van de vijf oceanen op aarde. Lees hoe de zeebodem eruitziet, over de aardbevingen en welke dieren er leven. Met grote kleurenfoto's, enkele kaarten en quizvragen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu GROTE OCEAAN SPIL

Recensie

De vijf wereldzeeën staan centraal in de subserie 'De oceanen'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Dit deel gaat over de de Grote Oceaan, de grootste van de vijf oceanen. Eerst wordt uitgelegd wat een oceaan is, hoeveel er zijn, welke werelddelen de Grote Oceaan omringen en welke zeeën er onder meer bij horen. In korte hoofdstukken van twee of vier bladzijden komen o.a. aan bod de ligging, grootte, diepte, bodem en verschillen in klimaat. Ook wordt ingegaan op de vele eilanden die in de Grote Oceaan liggen. In de bodem van de Grote Oceaan zit veel olie en gas. Voorin zijn enige eenvoudige verhelderende topografische kaarten opgenomen. Verder staat op elke bladzijde een grote kleurenfoto, met uitleg in een gekleurd vlak. Daaronder of daarboven staat een tekst - helder en informatief - van vier tot zeven regels in een grote schreefloze letter met een ruime interlinie. Afgesloten wordt met een aantal weetjes, enige quizvragen (met antwoorden op zijn kop), een alfabetische woordenlijst en enkele verwijzingen naar boeken en internetsites. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461754769 | 32 pagina's

Titel Grote Oceaan
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Richard Spilsbury ; Cecile Bolwerk ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Pacific ocean. - Capstone Global Library Limited, (c)2015. - (Oceans of the world)
ISBN 9789461754769
PPN 398529825
Rubriekscode 953.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grote Oceaan
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Grote Oceaan

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. De oceanen
Boek

Mijn eerste docu-boek. De oceanen (2016-...)

vol.
Uitgeleend