Noordelijke IJszee
Boek

Noordelijke IJszee ([2016])/ Louise en Richard Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; bewerking en eindredactie: Cecile Bolwerk

De Noordelijke IJszee is voor een deel het hele jaar bevroren. Lees hoe de zeebodem eruitziet, wat erin zit en welke planten en dieren er leven. Met grote kleurenfoto's, enkele kaarten en quizvragen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu NOORDELIJKE IJSZEE SPIL

Recensie

De vijf wereldzeeën staan centraal in de subserie 'De oceanen'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Dit deel gaat over de Noordelijk IJszee, de kleinste van alle oceanen; een deel ervan is het hele jaar bevroren. Eerst wordt uitgelegd dat de Barentszee een van de grootste zeeën in de IJszee is en wat de Beringstraat is. Daarna wordt kort ingegaan op andere kenmerken. In korte hoofdstukken van twee bladzijden komen verder o.a. aan bod het klimaat, de ijsbergen, hulpbronnen, havens en dieren als ijsberen en walvissen. Ten slotte wordt vermeld dat de eerste ontdekkingsreizigers in 1926 de Noordpool bereikten. Voorin zijn enige eenvoudige verhelderende topografische kaarten opgenomen. Verder staat op elke bladzijde een grote kleurenfoto, met uitleg in een gekleurd vlak. Daaronder of daarboven staat een tekst - helder en informatief - van vier tot zeven regels in een grote schreefloze letter met een ruime interlinie. Afgesloten wordt met een aantal weetjes, enige quizvragen (met antwoorden op zijn kop), een alfabetische woordenlijst en enkele verwijzingen naar boeken en internetsites. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461754790 | 32 pagina's

Titel Noordelijke IJszee
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Richard Spilsbury ; Cecile Bolwerk ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Arctic ocean. - Capstone Global Library Limited, (c)2015. - (Oceans of the world)
ISBN 9789461754790
PPN 399243798
Rubriekscode 953.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noordelijke IJszee
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Noordelijke IJszee

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. De oceanen
Boek

Mijn eerste docu-boek. De oceanen (2016-...)

vol.
Uitgeleend