Zuidelijke Oceaan
Boek

Zuidelijke Oceaan ([2016])/ Louise en Richard Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; bewerking en eindredactie: Cecile Bolwerk

De Zuidelijke Oceaan bestaat voornamelijk uit ijs. Lees hoe de zeebodem eruitziet, wat erin zit en welke dieren er leven. Met grote kleurenfoto's, enkele kaarten en quizvragen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als kinderen meer willen weten over oceanen, dan is deze serie boeken uit de reeks 'Mijn eerste docu-boek' daarvoor geschikt. In de subreeks 'De oceanen'* wordt ingezoomd op de Noordelijke IJszee en de Atlantische, de Grote en de Indische Oceaan. Dit deel focust zich op de Zuidelijke Oceaan ofwel de Antarctische Oceaan. Deze oceaan bestaat voornamelijk uit ijs. Aandacht wordt besteed aan o.a. de kenmerken, het klimaat, het uiterlijk (het zee-ijs en de eilanden) en over de dieren en mensen die er leven. Vrijwel elke dubbele pagina in het boek is op dezelfde manier vormgegeven. Een eenvoudig te begrijpen, groot gedrukte tekst van vier tot zeven regels staat onder of boven een grote, bijpassende kleurenfoto. In de foto's - helder en gedetailleerd - staat hier een korte toelichtende tekst in een gekleurd vak. Voor in het handzame boek staat een inhoudsopgave, achterin zijn opgenomen weetjes, een quiz, een moeilijke-woordenlijst, een register én tips voor bijpassende boeken en internetsites. Geschikt voor jonge lezers vanaf ca. 8 t/m 10 jaar die de wereld willen leren ontdekken en begrijpen.

Specificaties

Nederlands | 9789461754783 | 32 pagina's

Titel Zuidelijke Oceaan
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Richard Spilsbury ; Cecile Bolwerk ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Southern Ocean. - Capstone Global Library Limited, (c)2015. - (Oceans of the world)
ISBN 9789461754783
PPN 399243801
Rubriekscode 953.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antarctische Oceaan
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Zuidpoolzee

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. De oceanen
Boek

Mijn eerste docu-boek. De oceanen (2016-...)

vol.
Uitgeleend