De B van Balotje
Boek

De B van Balotje (2016)/ Yvonne Jagtenberg

Vier verhalen over Balotje. Ze krijgt een beer, gaat stiekem paardrijden, haar ouders krijgen een baby en Balotje krijgt een tasje van oma, dat zoek raakt. Prentenboek met paginagrote nai§eve illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bundeling van vier eerder los verschenen prentenboeken over Balotje. In 'Balotje en de beren' krijgt Balotje op een dag een beer van haar tante. De beer komt uit een ver land en heeft maar ÜaÜan oog. Maar heeft Balotje wel plek in haar bed voor de beer? In 'Balotje en het paard' gaat Balotje stiekem uit rijden op het paard van haar oom. Maar waar brengt het paard haar naartoe? In 'Balotje en de baby' is de moeder van Balotje zwanger. Maar hoe is de baby in mama's buik gekomen? Met haar directe vragen brengt Balotje alle volwassenen in verlegenheid. In 'Balotje en het tasje van oma' mag Balotje zomaar oma's blauwe tasje hebben dat ze op zolder vindt. Ze is er zo blij mee dat ze het overal mee naartoe neemt. Maar opeens is het weg! Het zijn aandoenlijke, met humor neergezette verhalen. Balotje is in tekst en beeld sprekende, stevig neergezette, kleurige wascotekeningen over steeds twee pagina's raak getypeerd en emoties komen tussen de regels naar voren. Fijne uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047621430 | 105 pagina's

Titel De B van Balotje
Uniforme titel Balotje en de beren Balotje en het paard Balotje en de baby Balotje en het tasje van oma
Auteur Yvonne Jagtenberg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2016
Overige gegevens 105 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Bevat: Balotje en de beren ; Balotje en het paard ; Balotje en de baby ; Balotje en het tasje van oma. - Oorspronkelijke uitgaven: Amsterdam : Leopold, 2004-2009
ISBN 9789047621430
PPN 403935024
Thematrefwoord Knuffels ; Verdwalen ; Gezinsuitbreiding ; Grootmoeders ; Zoektochten
Taal Nederlands