Succes! IN 1, Een baby!
Boek

Succes! IN 1, Een baby! ([2015])/ Stichting Lezen & Schrijven, ontwikkeld door de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling VU-NT2

Deel uit een taalcursus voor laaggeletterden, met oefeningen rond onderwerpen als geboorte, kraamzorg en kinderdagverblijf.

Aanwezigheid

Recensie

De Succes-reeks bestaat uit een serie thematische werkboekjes voor laaggeletterden (NT1); gericht op verbetering van lees- en schrijfvaardigheid. De serie kent drie niveaus: IN, 1F en 2F. De thema's betreffen situaties in het dagelijks leven of werk. Elk boekje kent een gelijke opbouw en is los van de andere deeltjes te gebruiken: er zit geen moeilijkheidsopbouw in. Per deeltje zijn circa twaalf taaltaken opgenomen. Voorzien van duidelijke, gedetailleerde instructies voor de taalvrijwilliger, die een belangrijke rol speelt en ook gebruik kan maken van Taalhulp en workshops van 'Taal voor het leven'. De serie sluit goed aan bij heersende opvattingen over taalonderwijs. De boekjes zijn netjes vormgegeven en voorzien van herkenbare foto's en afbeeldingen. Ze bevatten veel invuloefeningen en bieden voldoende schrijfruimte voor eigen aantekeningen. Dit deel heeft het niveau IN: op weg naar instroom. Het thema is geboorte en verzorging van een baby, met als onderwerpen: zwangerschapsgymnastiek, kraamzorg aanvragen, aangifte doen, kinderdagverblijf, vaccinaties.

Specificaties

Nederlands | 26 pagina's

Titel Succes! IN 1, Een baby!
Instelling /Stichting Lezen & Schrijven ; /Vrije Universiteit, Amsterdam. Afdeling Nederlands Tweede Taal
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Lezen & Schrijven, [2015]
Overige gegevens 26 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Omslag vermeldt ook: Dit boekje gaat over geboorte, kraamzorg en kinderdagverblijf
PPN 402426037
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Cursussen ; Zwangerschap
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

Succes!
Boek

Succes! (2015-...)

vol.
Uitgeleend