Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger
Boek

Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger een zoekboek ([2016])/ Janosch, vertaling [uit het Duits]: Annick Van den Eynde

Kleine Beer en Kleine Tijger gaan samen op pad met hun fiets, rugzak en verrekijker. Wat nemen ze nog meer mee? En wat zien ze onderweg? Hardkartonnen prentenboek met sfeervolle aquarellen en rondom losse voorwerpen die gezocht moeten worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot en stevig kartonnen zoekboek met twee afgeronde hoeken over de uitstapjes van Kleine Beer en Kleine Tijger en hun vrienden. Ze hebben een fiets, rugzak, verrekijker, een hoed en nog veel meer. Wat hebben ze nog meer bij zich, en wat komen ze onderweg allemaal tegen? Op zeven zoekplaten over dubbele pagina's zie je dat de vrienden achtereenvolgens in een park zijn, in een ouderwetse groentenwinkel, op een boerderij, in een bergweide, boven en onder water kijken, reizen in een luchtballon en samen feestvieren. De onderwerpen/thema's worden niet benoemd. De sfeervolle illustraties staan in een smal gekleurd kader met daar omheen steeds achttien voorwerpen en/of personages met hun bijbehorende naam. Bijvoorbeeld: de banaan, de kikker, het feesthoedje, de kat, de man met de muts. Het kan verwarrend zijn dat een deel van deze zoekelementen niet precies hetzelfde oogt als op de grote afbeelding. De aquarellen zijn vrolijk, speels, kleurrijk en vol humor. Ze roepen een verlangen op naar avontuur en gezelligheid. Deze figuren van Janosch, pseudoniem voor Horst Eckert, zijn al enkele tientallen jaren bekend en geliefd. In dit zoekboek komen ze opnieuw tot leven. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059087255

Titel Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger : een zoekboek
Auteur Janosch
Secundaire auteur Annick Van den Eynde
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Omslagtitel - Vertaling van: Unterwegs mit Tiger und Bär? - Weinheim : Beltz & Gelberg, (c)2015
ISBN 9789059087255
PPN 403903904
Thematrefwoord Zoekboeken ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands