Handleiding hoe help ik kinderen programmeren
Boek

Handleiding hoe help ik kinderen programmeren ([2016])/ Max Wainewright, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jan-Hein Gerrits ; eindredactie: Pam Thierry ; ontwerp en illustraties: Punchbowl Design, Mike Henson

Handleiding bij de vier oefenboeken van de serie 'Stap voor stap: programmeren kun je leren' met leerdoelen, extra opdrachten en beknopte technische beschrijvingen van de gebruikte programmeertalen. Voor begeleiders van kinderen van ca. 9 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleurrijke handleiding voor leerkrachten en ouders bij de vier delen* van de serie 'Stap voor stap: programmeren kun je leren' voor de jeugd. In de handleiding worden eerst de hoofdstukken van de vier boeken stap voor stap gevolgd. De verkleinde afbeeldingen van de desbetreffende pagina's uit de boeken hebben weinig nut aangezien ze niet leesbaar zijn. Bij elk hoofdstuk staat wat het leerdoel is, een enkele keer een toelichting en extra opdrachten voor meer uitdaging. Tussendoor worden belangrijke begrippen als algoritmen, lussen en bugs uitgelegd. Daarna volgt een beknopte technische beschrijving van de vijf gebruikte programmeertalen Logo, Scratch, Python, HTML en JavaScript en een vergelijking van deze programmeertalen. Afgesloten wordt met de antwoorden op de extra opdrachten en een overzicht van websites met interactief lesmateriaal over veilig internetten. Met de uitgave kan ook de voortgang van kinderen tijdens het programmeren worden bijgehouden. In een woordenlijst staan alle belangrijke woorden op een rijtje. Er is ook register aanwezig. Volgens de handleiding hoeven begeleiders weinig verstand te hebben van programmeren, maar enige affiniteit lijkt wel noodzakelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789055669066 | 46 pagina's

Titel Handleiding hoe help ik kinderen programmeren
Auteur Max Wainewright
Secundaire auteur Jan-Hein Gerrits ; Pam Thierry ; Mike Henson
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Parent and teacher guide. - QED Publishing, (c)2015. - (How to code)
ISBN 9789055669066
PPN 402297156
Rubriekscode 525.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Programmeertalen ; LOGO (programmeertaal) ; Scratch (programmeertaal) ; Python (programmeertaal) ; HTML (opmaaktaal) ; JavaScript (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Programmeertalen

Relaties/Serie

Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Max Wainewright