Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren. Boek 1 ([2016])/ Max Wainewright

Leer stap voor stap programmeren met de (gratis) programma's Logo en Scratch. Stripachtige hulprobots geven daarbij uitleg. Apart verscheen een handleiding voor begeleiders. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit eerste deel uit de vierdelige reeks 'Stap voor stap: programmeren kun je leren'* worden kinderen spelenderwijs meegenomen in de wereld van het programmeren. Met diverse opdrachtjes op pagina's vol kleurrijke illustraties wordt geleerd wat programmeren precies is en hoe je de eerste basishandelingen volbrengt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van twee verschillende (gratis te gebruiken) programma's, te weten Logo en Scratch. De keuze voor het behandelen van deze twee programma's is praktisch om een grotere doelgroep te bereiken, maar het maakt het boek ook iets onoverzichtelijker. Door het lage aantal pagina's blijft de hoeveelheid informatie beperkt en heeft de lezer tegen het einde nog weinig geleerd over de echte mogelijkheden van programmeren. Uiteraard zal dit in komende delen verder uitgewerkt worden, maar dat had ook gekund door de deeltjes gewoon als één boek uit te geven. Achterin zijn opgenomen een verklarende woordenlijst, een register en de antwoorden op de verschillende opdrachten. Daarmee is deel 1 een leuke, maar beperkte introductie in de wereld van computerprogrammeren. Bij de vier oefenboeken verscheen één handleiding** voor de volwassen begeleider. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754134 | 32 pagina's

Titel Stap voor stap : programmeren kun je leren. Boek 1
Auteur Max Wainewright
Secundaire auteur Martijn van Opbergen ; Hessel Leistra ; Mike Henson
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met: de basis van programmeren, problemen oplossen, instructies omzetten in code, de programmeertalen Logo en Scratch - Met register - Vertaling van: How to code : book 1. - QED Publishing, (c)2015
ISBN 9789461754134
PPN 399312943
Rubriekscode 525.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scratch (programmeertaal) ; LOGO (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Scratch

Relaties/Serie

Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren (2016-...)

vol. Boek 1
Uitgeleend
Max Wainewright