Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren. Boek 2 ([2016])/ Max Wainewright

Leer stap voor stap programmeren met de (gratis) programma's Logo en Scratch. Lees hoe je lussen en variabelen gebruikt. Stripachtige hulprobots geven daarbij uitleg. Apart verscheen een handleiding voor begeleiders. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het tweede deel van de vierdelige serie 'Stap voor stap: programmeren kun je leren'* begint met een korte samenvatting van deel 1 en gaat daarna verder. Het wordt interessanter, want er wordt geleerd sneller en simpeler te programmeren door lussen, herhalingen en variabelen te gebruiken. Aan bod komen de programmeertalen Logo en Scratch. Korte, duidelijke instructies in tekstvakken en veel illustraties leggen stap voor stap uit hoe programma's en games worden gebouwd in Scratch. Meer informatie over de programmeertaal Logo en hoe met geluid gewerkt kan worden in Scratch komen aan de orde. Het schrijven van een doolhofspel wordt uitgelegd. De hulprobots geven ook in dit deel weer tips en trucs. Achterin het kleurrijk vormgegeven boek staan de antwoorden van diverse programmeeroefeningen, de woordenlijst en het register. Er zijn verwijzingen naar websites voor de benodigde gratis software. Bij de vier oefenboeken verscheen ook een handleiding** voor volwassen begeleiders. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754141 | 32 pagina's

Titel Stap voor stap : programmeren kun je leren. Boek 2
Auteur Max Wainewright
Secundaire auteur Martijn van Opbergen ; Hessel Leistra ; Mike Henson
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met: lussen en herhaling, werken met variabelen, zelf games en programma's maken, Logo en Scratch - Met register - Vertaling van: How to code : book 2. - QED Publishing, (c)2015
ISBN 9789461754141
PPN 399313044
Rubriekscode 525.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scratch (programmeertaal) ; LOGO (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Scratch

Relaties/Serie

Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren (2016-...)

vol. Boek 2
Uitgeleend
Max Wainewright