Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren. Boek 3 ([2016])/ Max Wainewright

Leer stap voor stap hoe je met de programmeertalen Scratch en Python keuzemogelijkheden met 'als' inbouwt. Stripachtige hulprobots geven daarbij uitleg. Apart verscheen een handleiding voor begeleiders. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit derde deel uit de serie 'Stap voor stap: programmeren kun je leren'* wordt het 'if'-statement ofwel het concept 'selectie' behandeld. De 'if'-instructie is heel belangrijk bij het programmeren. Hiermee laat je de computer beslissingen nemen. Aan de hand van de taal Python en vervolgens Scratch, een in gebruik wat lastigere programmertaal, worden oefeningen gegeven en uitgelegd. Scratch wordt gebruikt om een quiz te bouwen. Bij elk nieuw hoofdstuk wordt beknopt uitgelegd wat de bedoeling is, met een stapsgewijze uitleg hoe dit doel bereikt wordt. Het is de bedoeling om eerst de vorige twee delen door te werken, waarin kinderen al kennis hebben gemaakt met de programmeertalen. De duidelijke instructies staan in tekstvakken. Daarbij worden tips en uitleg gegeven van de zogenaamde 'hulprobots', illustraties van grappige robots die de bladspiegel levendig maken. De handzame en kleurrijk vormgegeven uitgave bevat een aantal oefenopdrachten. Achterin staan de antwoorden op deze opdrachten, softwaretips, een overzicht van 'belangrijke woorden' en een register. Bij de vier oefenboeken verscheen ook één handleiding** voor de volwassen begeleider. Een introductie in de wereld van computerprogrammeren voor kinderen van ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754158 | 32 pagina's

Titel Stap voor stap : programmeren kun je leren. Boek 3
Auteur Max Wainewright
Secundaire auteur Martijn van Opbergen ; Hessel Leistra ; Mike Henson
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met: keuzemogelijkheden inbouwen, werken met random getallen, Scratch-projecten, programmeren in Python - Met register - Vertaling van: How to code : book 3. - QED Publishing, (c)2015
ISBN 9789461754158
PPN 399312935
Rubriekscode 525.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scratch (programmeertaal) ; Python (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Scratch

Relaties/Serie

Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren (2016-...)

vol. Boek 3
Uitgeleend
Max Wainewright