Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren. Boek 4 ([2016])/ Max Wainewright

Leer stap voor stap hoe je webpagina's in HTML maakt en JavaScripst gebruikt om webpagina's interactief te maken. Stripachtige hulprobots geven daarbij uitleg. Apart verscheen een handleiding voor begeleiders. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde en laatste deel uit de serie 'Stap voor stap: programmeren kun je leren'*. En geloof het of niet: na het doornemen van dit boek kun je (een beetje) programmeren! Het begint met een verhelderende inleiding waarin enkele essentiële begrippen worden uitgelegd. Aan bod komen bijvoorbeeld HTML, Javascript en Javascript-functies. In de hoofdstukken hierna kan de lezer direct aan de slag. Bij elk nieuw hoofdstuk wordt beknopt uitgelegd wat de bedoeling is, met een stapsgewijze uitleg hoe dit doel bereikt wordt. De uitleg is aanvankelijk vrij lastig voor lezers die de programmeertaal nog niet kennen, maar door de duidelijke instructies, tips en uitleg van de zogenaamde 'hulprobots' (illustraties van grappige robots die de bladspiegel met veel tekstvakken 'opleuken') zal het uiteindelijk zeker lukken. De uitgave bevat een inhoudsopgave en een aantal oefenopdrachten. Achterin staan de antwoorden op deze opdrachten, softwaretips, een overzicht van 'belangrijke woorden' en een register. Bij de vier oefenboeken verscheen ook een handleiding** voor volwassen begeleiders. Deze kleurrijk vormgegeven uitgave laat kinderen kennis maken met de wereld van het programmeren. Met enige begeleiding vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754165 | 32 pagina's

Titel Stap voor stap : programmeren kun je leren. Boek 4
Auteur Max Wainewright
Secundaire auteur Martijn van Opbergen ; Hessel Leistra ; Mike Henson
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met: programmeertechnieken, webpagina's maken, de basis van HTML en JavaScript - Met register - Vertaling van: How to code : book 4. - QED Publishing, (c)2015
ISBN 9789461754165
PPN 399313036
Rubriekscode 528.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen HTML (opmaaktaal) ; JavaScript (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Websites

Relaties/Serie

Stap voor stap
Boek

Stap voor stap programmeren kun je leren (2016-...)

vol. Boek 4
Uitgeleend
Max Wainewright