Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ik ben een witte haai
Boek

Ik ben een witte haai ([2016])/ Karen Durrie, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannie van der Leer ; eindredactie: Anneriek van Heugten

Wat eet een witte haai, waar zwemt hij en hoe jaagt hij? Kennismaking met de witte haai met paginagrote kleurenfoto's en een interactieve website. Bedoeld om de woordenschat te vergroten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Bijna vierkant deel uit de overkoepelende reeks 'Corona AV+'. De reeks richt zich op kinderen van 4 t/m 6 jaar, die het leesproces nog niet (helemaal) machtig zijn en interesse hebben in wereldverkennende thema's. Dit deel uit de subserie 'Ik ben een...'* gaat over chimpansees. Hoe ziet de chimpansee eruit, wat eet hij, waar leeft hij en wat zijn specifieke eigenschappen? Mooie kleurenfoto's, die anderhalve bladzijde beslaan, gaan vergezeld van één zin (in de ik-vorm) in een heel grote, vetgedrukte schreefloze letter voor beginnende lezers en een tekst van zo'n vier zinnen om zelf te lezen of voor te lezen. Bijzonder is dat het thema wordt aangevuld en ondersteund via de website www.avplus.nu. Via een speciale code uit het boek kun je inloggen en filmpjes over het onderwerp bekijken en gebruikmaken van de luisterversie. Op de site staan ook opdrachten, waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Het geheel is gericht op het vergroten van de woordenschat van jonge kinderen. Achterin staat een overzicht van de belangrijkste woorden. Mede door de combinatie (samen)lezen, luisteren, zien én doen wordt hier goed aan tegemoet gekomen. Deze mooi vormgegeven uitgave is geschikt voor thuis, op school of op bij de opvang. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753717 | 24 pagina's

Titel Ik ben een witte haai
Uniforme titel Witte haai
Auteur Karen Durrie
Secundaire auteur Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: I am a great white shark. - Weigl Publishers Inc., (c)2012
ISBN 9789461753717
PPN 39556638X
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Witte haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ik ben een...
Boek

Ik ben een... (2014-...)

vol.
Uitgeleend