Monumenten
Boek

Monumenten de wereld rond : kijk- en zoekboek (2016)/ illustraties: Gérald Guerlais, algemene bewerking en vertaling [uit het Frans]: Catalina Steenkoop

Groot zoekplatenboek met kleurrijke, zeer gedetailleerde illustraties van negen wereldberoemde monumenten, zoals het Colosseum, Machu Picchu en de Taj Mahal, waarop veel verschillende voorwerpen en figuurtjes gezocht moeten worden. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Groot formaat prentenboek met negen zoekplaten. Per dubbele pagina staat een belangrijk wereldmonument centraal, zoals het Colosseum van Rome, de Notre Dame in Parijs, het kasteel van Versailles, een oude Incastad in Peru, de Sfinx van Gizeh in Egypte, de Cambodjaanse tempel van Angkor Wat, de Chinese Muur, de Indische Taj Mahal en het onderzeese Atlantis. Deze monumenten zijn als decor gebruikt om heel veel personen, voertuigen, dieren en vreemde buitenaardse wezens te verstoppen, die meestal geen enkele relatie met het betreffende monument hebben. Sommige figuurtjes komen op meerdere zoekplaten terug. Op de linkerhelft van de linkerpagina wordt een aantal zoekopdrachten gegeven. De antwoorden zijn rood omcirkeld terug te vinden op verkleind weergegeven zoekplaten op de achterste schutbladen. De tekst is beperkt tot het benoemen van het monument en het benoemen van zoekopdrachten. (De zonnekoning uit de prent over Versailles komt in een andere zoekplaat terug met de nogal vreemde zoekterm 'zonneschermen'). De zoekplaten zijn kleurrijke illustraties waarop de figuurtjes (vaak erg priegelig) in stripachtige stijl getekend zijn. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'De wereld rond wereldsteden'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242067

Titel Monumenten : de wereld rond : kijk- en zoekboek
Auteur Gérald Guerlais
Secundaire auteur Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 21 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Les monuments du monde. - Paris : Hachette Livre, (c)2013. - (Cherche et trouve)
ISBN 9789059242067
PPN 405457340
Thematrefwoord Bouwkunst ; Zoekboeken
Taal Nederlands