Roofvogels
Boek

Roofvogels (2016)/ Wilbur Smith, vertaling [uit het Engels]: Jacques Meerman

Een Engelse edelman en diens zoon kapen in de 17e eeuw Nederlandse schepen rond de Kaap tot ze door verraad gevangen gezet worden.

Aanwezigheid

Recensie

In 1667 verovert het Engelse kaperschip de Lady Edwina een Hollands galjoen met schatten uit Oost-Indië. De vrede tussen Engeland en de Republiek blijkt echter al getekend en de bemanning wordt door de gouverneur van Kaap de Goede Hoop voor piraterij vervolgd. De zoon van de Engelse kapitein ontsnapt met een paar getrouwen, maakt een schip buit op een andere piraat en zeilt naar Ethiopië om de christelijke keizer bij te staan in diens strijd tegen de oprukkende islam. Nadat de jonge troonopvolger en de Heilige Graal uit handen van de moslims zijn bevrijd, is Henry Courteney's roeping volbracht. 'Roofvogels' is van begin tot eind een avonturenroman met goeden, zeer goeden, kwaden en zeer kwaden. Wat de roman boven de rest van dit genre verheft, zijn de karaktertekeningen en -ontwikkelingen (alleen de nymfomane, sadistische gouverneursvrouw is wat karikaturaal en de omslag van de eervolle kolonel Schreuder tot twistzoeker is niet zo geloofwaardig) en de aandacht voor historische en geografische details. Men mist bij een zo overtuigend gebracht boek over een zo onbekend onderwerp wel een overzicht van historische feiten en fictie. Een kaart is er wel. De vertaling is vlot. Deel van de 'Courtney'-serie. Eerder verschenen onder de titel: 'De roofvogels'. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401605267 | 574 pagina's

Titel Roofvogels
Auteur Wilbur Smith
Secundaire auteur Jacques Meerman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2016
Overige gegevens 574 pagina's - kaart - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Birds of prey. - London : Macmillan, 1997 - Oorspronkelijke titel: De roofvogels. - Amsterdam : De Boekerij, 1997
ISBN 9789401605267
PPN 402366778
Genre historische roman - zeeverhaal - avonturenroman
Thematrefwoord Zeerovers ; Engeland; 17e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De 'Courtney'-serie
Boek

De 'Courtney'-serie (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Wilbur Smith