Atlas van de Nederlandse zoogdieren
Boek

Atlas van de Nederlandse zoogdieren (2016)/ onder redactie van Sim Broekhuizen, Kamiel Spoelstra, Johan B.M. Thissen, Kees J. Canters, Jan C. Buys, Zoogdiervereniging, eindredactie André J. van Loon

Onderzoeksgegevens en beschrijvingen in woord en beeld van de 106 in Nederland voorkomende zoogdieren, van knaagdieren, vleermuizen tot walvissen en dolfijnen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit twaalfde deel uit de serie 'Natuur van Nederland', over zoogdieren, is een zeer gedetailleerde atlas en naslagwerk voor de amateur en professional. Het boek (groot formaat, harde kaft) informeert over de omgang van de mens met dieren, over de invloed van de landschapsveranderingen op het dierenleven door de eeuwen heen, vergelijkt de soortverandering aan de hand van gegevens uit voorgaande zoogdieratlassen en onderzoeksgegevens en legt uit hoe de atlas tot stand is gekomen. Vervolgens worden uitgebreid de 106 soorten, van knaagdieren, vleermuizen tot walvissen en dolfijnen, besproken. Ook eenmalige waarnemingen worden genoemd. Elke bespreking is, overzichtelijk, gelijk opgebouwd met losse alinea's: kenmerken, voedsel, areaal, voorkomen van prehistorie tot heden, bedreiging en bescherming komen aan de orde. Een (veel te) korte Engelstalige samenvatting is steeds toegevoegd. De tekst staat in twee kolommen per pagina. Kleurenfoto's, tabellen en verspreidingskaartjes (met bijschriften in het Nederlands en Engels) begeleiden de tekst. Een zeer vakkundige en toegankelijke atlas. Met register op Nederlandse en wetenschappelijke naam, deze index staat ook op een losse 'Bladwijzer'.

Specificaties

Nederlands | 9789050115346 | 432 pagina's

Titel Atlas van de Nederlandse zoogdieren
Instelling /Zoogdiervereniging ; /Naturalis Biodiversity Center, Leiden
Secundaire auteur Sim Broekhuizen ; Andre J. van Loon
Type materiaal Boek
Uitgave Leiden : Naturalis Biodiversity Center, 2016 - Leiden : EIS Kenniscentrum Insecten en andere Ongewervelden
Overige gegevens 432 pagina's - illustraties - 31 cm - bladwijzer
Annotatie ISSN in boek is van voorloper, het ISSN van de serie: ISSN 2214-1189 - Met index, literatuuropgave
ISBN 9789050115346
PPN 386117322
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoogdieren; Nederland; Atlassen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren

Relaties/Serie

Natuur van Nederland
Boek

Natuur van Nederland (2012-...)

vol. 12
Uitgeleend