Hemsley Hemsley
Boek

Hemsley Hemsley lekker en snel voor elke dag ([2016])/ Jasmine en Melissa Hemsley, fotografie: Nick Hopper ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Hennie Franssen-Seebregts; eindredactie: Suzanne Stougie

Recepten met veel verse groenten, gezonde vetten, wat vlees en vis en weinig koolhydraten, glutenarm en zonder geraffineerde suikers.

Recensie

Voor de Londense zussen Jasmine en Melissa Hemsley is dit hun tweede, mooi vormgegeven, lijvige kookboek. In het boek staan 140 recepten die zijn gebaseerd op natuurlijke, onbewerkte producten die rijk zijn aan voedingsstoffen. Het uitgangspunt van de recepten is dat ze met een minimum aan ingrediënten gemaakt kunnen worden. De manier van leven die de zussen uitdragen, is gebaseerd op jarenlange studie en praktijkervaring. In het begin van het boek wordt de Hemsley-filosofie uitgelegd en de regels voor een gezonde voeding. Eet veel verse groenten en fruit, wat vlees en vis en, naast kokosolie, ook dierlijke vetten als boter en rundvet. Weinig koolhydraten, glutenarm, geen geraffineerde suikers of voorbewerkt voedsel. Daarna volgen de daadwerkelijke recepten die zijn opgedeeld in eetmomenten. Bij de verschillende receptengroepen staan tips en trucs vermeld. Het laatste deel van het boek bestaat uit praktische tips om je maaltijden vooruit te plannen. De recepten zijn overzichtelijk weergegeven met daarnaast een paginagrote kleurenfoto van het gerecht. De ingrediënten zijn doorgaans goed verkrijgbaar in de uitgebreidere supermarkt. Inspirerend kookboek voor iedereen die gezond(er) wil eten met tips om dit in de praktijk uit te voeren.

Specificaties

Nederlands | 9789059566873 | 351 pagina's

Titel Hemsley Hemsley : lekker en snel voor elke dag
Uniforme titel Lekker en snel voor elke dag
Auteur Jasmine Hemsley
Secundaire auteur Melissa Hemsley ; Suzanne Stougie ; Nick Hopper ; Hennie Franssen-Seebregts
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 351 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Hemsley + Hemsley : Good + simple. - London : Ebury Press, 2016
ISBN 9789059566873
PPN 401631648
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken