Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Het Nederlandse kunst boek
Boek

Het Nederlandse kunst boek ([2016])/ Din Pieters, met medewerking van Nicky Louise van Banning, Rozanne de Bruijne en Merel van den Nieuwenhof ; eindredactie Ida Boelema

Overzichtelijke en chronologische beschrijving, van de middeleeuwen tot nu, van driehonderd Nederlandse kunstobjecten die te zien zijn in musea: schilderkunst, beeldhouwwerken en foto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een overzicht van de Nederlandse kunst van de middeleeuwen tot nu. De schilderijen, beeldhouwwerken en foto's geven het tijdsbeeld weer. Per pagina wordt een kunstwerk beschreven dat model staat voor de tijdsperiode, waarbij ook de betekenis van de kunstenaar voor zijn tijd is weergegeven. Ook is vermeld in welk museum het kunstwerk te bezichtigen is. Ruim driehonderd kunstwerken zijn op deze manier beschreven. Een mooi vormgegeven en gevarieerd boek qua objectkeuze. Het boek is overzichtelijk - de kunstwerken staan in chronologische volgorde -, de kleuren zijn perfect en de gegeven informatie is relevant. Een boek voor iedereen die iets meer wil weten over de Nederlandse kunst. Het zal zeker aansporen om een museum te gaan bezoeken om de kunstwerken in het echt te gaan bekijken. Het boek is ontstaan uit de samenwerking van samenstelster en auteur Din Pieters, auteur Nicky Louise van Banning en co-auteur Rozanne de Bruijne, die allen hun sporen hebben verdiend in de kunst als kunsthistorica en/of journaliste.

Specificaties

Nederlands | 9789462581104 | 349 pagina's

Titel Het Nederlandse kunst boek
Uniforme titel Het Nederlandse kunstboek
Auteur Din Pieters
Secundaire auteur Nicky Louise van Banning ; Rozanne de Bruijne ; Merel van den Nieuwenhof ; Ida Boelema
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, [2016]
Overige gegevens 349 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789462581104
PPN 393660044
Rubriekscode 706
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Kunstgeschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstgeschiedenis