Alarm in het dinopark
Boek

Alarm in het dinopark ([2016])/ Boris Pfeiffer, illustraties van Harald Juch en Udo Smialkowski ; verteld [uit het Duits] door Henk Hokke ; kaartjes Californië en Amerika: Marlon Kromodikoro

De vrienden en detectives Justus, Bob en Peter (10) gaan met oom Titus naar het Dinopark. Ze ontdekken er vreemde dingen. Waarom is de eigenaar van het park bang? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 10-jarige vrienden en detectives Justus, Bob en Peter gaan met oom Titus naar het dinopark van Paul, een vriend van hem. Het valt ze op dat Paul zo raar reageert, alsof hij ergens bang voor is. Ook zijn ze benieuwd naar hoe die dinopootafdruk in het zand is gekomen. Ze besluiten 's nachts de wacht te houden en ontdekken dat iemand het grote dinoskelet laat bewegen. En de kop is van schuimrubber. Paul blijkt te worden afgeperst door iemand die het skelet wil hebben. Uiteraard bedenken de jongens een plan om dit te voorkomen. Voorspelbaar detectiveverhaal uit de serie 'De drie ???'* met een wensvervullende afloop. Het verhaal is ongeloofwaardig, maar dat zal de lezer niet deren. De tekst bevat veel dialogen en is gedrukt in een helder, prettig leesbaar lettertype. Op de schutbladen voorin stellen de jongens zich voor. De zwart-witillustraties passen bij het verhaal en vullen het aan. Op het omslag staan de jongens met op de muur de schaduw van een enorm dinoskelet. Op de website www.drievraagtekens.nl staat informatie over de boeken. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755049 | 106 pagina's

Titel Alarm in het dinopark
Auteur Boris Pfeiffer
Secundaire auteur Harald Juch ; Henk Hokke ; Marlon Kromodikoro
Type materiaal Boek
Uitgave [Assen] : Maretak, [2016]
Overige gegevens 106 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Kids Alarm im Dino-Park. - Stuttgart, Duitsland : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, (c)2014. - (Die drei ???)
ISBN 9789461755049
PPN 401559912
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Pretparken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie ???®
Boek

De drie ???® (2016-...)

vol.
Uitgeleend