Ruzie op de renbaan
Boek

Ruzie op de renbaan ([2016])/ Boris Pfeiffer, illustraties van Kim Schmidt ; verteld [uit het Duits] door Henk Hokke ; redactie: Dorette Zwaans ; kaartjes Californië en Amerika: Marlon Kromodikoro

Er staat plotseling een zwart paard bij Justus op het erf. Hij blijkt van de renbaan van meneer Rook te komen. Daar begint het avontuur pas echt. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De jongens Justus, Peter en Bob vormen samen 'De drie ???'. Ze vinden het leuk om detective te spelen. Terwijl ze in de keuken bezig zijn, horen de jongens buiten een vreemd geluid. Als ze buiten komen zien ze een groot zwart paard staan. Naast het paard ligt een envelop. In de brief staat dat het paard een paar dagen verstopt moet blijven en dat meneer Rook onschuldig is. Als snel komen de speurneuzen erachter dat op zijn de renbaan paardenraces gehouden gaan worden. Favoriet op de races is het Arabische paard met de naam Gadhi. En laat het nou net dat paard zijn dat de jongens in hun achtertuin vonden... Dit boek is bijzonder omdat je zelf de verhaallijn mee mag bepalen. Na ieder hoofdstuk worden je twee opties voorgelegd: Vind je dat... lees dan verder op bladzijde 40. Vind je dat de jongens dat niet moeten doen, lees dan verder op bladzijde 46. Originele opzet (anders dan de andere deeltjes), maar voor de jonge doelgroep wat verwarrend. Het boek bevat cartoonachtige zwarte lijntekeningen. Het is in eenvoudige zinnen geschreven met een duidelijke, makkelijk leesbare druk. Klein formaat. Zelfstandig te lezen deel uit de nieuwe serie 'De drie ???'*, die vooral gericht is op jongens, vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755056 | 143 pagina's

Titel Ruzie op de renbaan
Auteur Boris Pfeiffer
Secundaire auteur Kim Schmidt ; Henk Hokke ; Dorette Zwaans ; Marlon Kromodikoro
Type materiaal Boek
Uitgave [Assen] : Maretak, [2016]
Overige gegevens 143 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Kids Rennbahn-Rivalen. - Stuttgart, Duitsland : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, (c)2009. - (Die drei ???)
ISBN 9789461755056
PPN 401559920
Genre detectiveroman - paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie ???®
Boek

De drie ???® (2016-...)

vol.
Uitgeleend