Big air
Boek

Big air (2016)/ Juliette de Wit, Nederlandse tekst: Maril Rijks

Bob wordt door de tweeling Ken en Joni uitgenodigd voor een wintersportvakantie. Bob zegt dat hij geweldig kan snowboarden. Maar eenmaal in de sneeuw valt het erg tegen. Stripverhaal met eenvoudige Engelse teksten in ballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bob mag met twee vriendjes en hun ouders mee op wintersportvakantie. Hij schept vreselijk op over zijn prestaties bij het snowboarden. Als hij eenmaal in de sneeuw staat, blijkt hij toch niet zo'n ervaren wintersporter te zijn. Integendeel! Stripverhaal met tekstballonnen voor kinderen die Engels leren. De komische teksten zijn in een duidelijk groot lettertype 'geschreven'. De eerste en de laatste bladzijde van het boek hebben uitslaande flappen waarop de moeilijke woorden en uitdrukkingen uit de tekst staan met de Nederlandse vertaling. Dit is reuze handig. De grappige gekleurde tekeningen geven de vaak hilarische situaties en de emoties van de verschillende personen heel treffend weer, terwijl de capriolen van Bob heerlijk 'over the top' zijn afgebeeld. De inleiding bevat Nederlandstalige informatie over de locatie en hoofdpersonen in het verhaal, leuke weetjes en het gebruik van de uitklapbare woordenlijsten voor en achter in het boek. Het sluit af met een Nederlandstalige samenvatting van het verhaal, informatie over de auteur en een korte quiz. Deel uit de serie 'Books 4 You'*, geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8 die Engels leren. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 9789048729517 | 37 pagina's

Titel Big air
Auteur Juliette de Wit
Secundaire auteur Maril Rijks
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2016
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Tilburg : Leesleeuw, 2008. - (Leesleeuw. Groep 7-8/leerjaar 5-6. Schooljaar 2007-2008 ; 4) - Beeldverhaal
ISBN 9789048729517
PPN 401535436
Genre stripverhaal - sport
Thematrefwoord Wintersport
Taal Engels

Relaties/Serie

Books 4you
Boek

Books 4you Engels lezen zonder woordenboek (2003-...)

vol.
Uitgeleend