Sprookjesboek
Boek

Sprookjesboek (april 2016)/ creatie: Studio 100, met medewerking van Jeroen Vermeiren, Vera Gheysels, Jean Pol, Christian Verhaeghe, Pol Vierset, Hans Bourlon en Gert Verhulst

De prinsessen van Prinsessia vertellen de sprookjes die zij het mooist vinden, zoals Doornroosje, Hans en Grietje en Roodkapje. Met tekenfilmachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De sprookjes in deze bundel zijn uitgekozen door de bewoners van Prinsessia, bekend van de tv-serie van Studio 100. De prinsessen en andere bewoners leiden steeds zelf hun geliefde sprookje in. Het zijn bekende volks- en cultuursprookjes die in een eigentijds jasje zijn gestoken en versimpeld, zodat ze toegankelijk zijn voor een grote doelgroep. Soms wordt wel sterk van de oorspronkelijke versie afgeweken zoals in 'De Kleine Zeemeermin' en daardoor verliest het sprookje iets van z'n waarde. Het Vlaamse taalgebruik is goed te volgen voor Nederlandse kinderen op enkele woorden en zinsconstructies na: hesp, niemand raakte er binnen, maar die kunnen door de voorlezer opgevangen worden. De romantische, tekenfilmachtige prenten zullen tot de verbeelding spreken door de sfeervolle kleuren. De platen zijn vrij statisch en afgebeeld over halve of hele pagina's. Vooral voor liefhebbers van de tv-serie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462771710

Titel Sprookjesboek
Secundaire auteur Jeroen Vermeiren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Schelle : Studio 100, april 2016
Overige gegevens 187 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789462771710
PPN 402292731
Rubriekscode 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes