Krigen
DVD

Krigen ([2016])/ instruktør Tobias Lindholm

Wanneer zijn eenheid in Afghanistan onder vuur komt te liggen neemt een Deense VN-commandant een beslissing waardoor elf burgerslachtoffers vallen. Bij terugkeer in Denemarken moet hij verantwoording afleggen.

Aanwezigheid

Recensie

Deens oorlogsdrama (2015) van Tobias Lindholm (Jagten, Borgen) met onder meer Pilou Asbæk (Borgen) en Søren Malling (Borgen). Een film over de zin en onzin en de onoverzichtelijk keuzes tussen goed en fout in moderne oorlogsvoering, zowel aan het verre zanderige front, als aan het thuisfront. Wanneer zijn eenheid in Afghanistan onder vuur komt te liggen neemt de Deense VN-commandant Claus Pedersen (Asbæk) een beslissing waardoor elf burgerslachtoffers vallen. Bij terugkeer in Denemarken moet hij verantwoording afleggen. Aan zijn vrouw en kinderen, aan de militaire rechtbank en aan zichzelf. 'Intelligent en intrigerend oorlogsdrama durft moeilijke vragen te stellen zonder ze te beantwoorden' schrijft Cinema.nl en geeft 4 sterren. 'Het schematische scenario, de sobere stijl en de afstand die Lindholm houdt tot zijn personages maken de film soms te vlak. Dat wordt grotendeels goedgemaakt door het acteerwerk: vooral Pilou Asbæk, Lindholms vaste hoofdrolspeler, is fenomenaal', schrijft Pauline Kleijer (Volkskrant 17-3-'16) en geeft ook 4 sterren. Genomineerd voor de Oscar voor de beste buitenlandse film.

Specificaties

Deens | 8718836862847

Titel Krigen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tobias Lindholm ; Pilou Asbæk ; Dar Salim ; Tuva Novotny
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Pilou Asbæk, Dar Salim, Tuva Novotny, Søren Malling. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Denemarken, 2015
ISBN 8718836862847
PPN 403874939
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Afghanistan ; Deense militairen
Taal Deens