Prey. Season 2
DVD

Prey. Season 2 ([2016])/ Chris Lunt, directed by Nick Murphy

Wanneer hij hoort dat zijn hoogzwangere dochter in levensgevaar is slaat een gevangenismedewerker op de vlucht, vastgeketend aan een vrouwelijke gevangene.

Recensie

In 2014 was het eerste seizoen van Prey een groot tv-succes in Groot-Brittannië. Een driedelige politiethriller (2014) van ITV over een politeagent die verdacht wordt van moord op zijn vrouw, ontsnapt uit een arrestatiewagen en op de vlucht slaat, terwijl hij probeert uit te zoeken wat hem overkomen is. Een soort 'Fugitive-thema' waarmee Harrison Ford furore maakte. In dit tweede seizoen gaat het om een nieuw verhaal van dezelfde schrijver en met hetzelfde Fugitive-thema. Dit keer is het gevangenbewaarder Dave die aan de verkeerde kant van de wet belandt. Een ziekenhuisbezoek met een vrouwelijke gevangene loopt uit de hand en zijn hoogzwangere dochter Emma is in gevaar. Hij moet uitzoeken waarom en gaat er vandoor met de gevangene aan zijn pols geketend. Een kat-en-muis-spel volgt. De serie is weer net zo spannend als de eerste reeks. Volgens Amy Burns (Independent 10-12-'15): It was fast-paced and well executed.' Dale Cowan (Culbox.co.uk 16-12-'15) roemde de 'high intensity, aided by fantastic, break-neck editing', maar bleef wel met wat vragen zitten aan het eind. Hij gaf 3 sterren.

Specificaties

Engels | 8717344758741

Titel Prey. Season 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nick Murphy ; Rosie Cavaliero ; Philip Glenister
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (3 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Rosie Cavaliero, Philip Glenister, MyAnna Buring, Ralph Ineson. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Ondertitel op omslag: The wrong side of the law - Videoversie van de televisieserie voor ITV: Groot-Brittannië : Red Production Company, (c)2015
ISBN 8717344758741
PPN 403992095
Genre detectiveroman
Taal Engels