Een boot voor de dieren
Boek

Een boot voor de dieren ([2016])/ Marianne Dubuc

Als het heel hard regent, pikt de aardige meneer Noach dieren op in zijn boot. Als de regen lang aanhoudt, krijgen de dieren een beetje ruzie. Klein hardkartonnen prentenboek met een vrije bewerking van het Bijbelverhaal en kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Recensie

Het gaat regenen, keihard regenen. De dieren op aarde vinden dit niet leuk. Gelukkig is er een aardige meneer, Noach, die de dieren oppikt in zijn boot. De dieren zijn blij. Maar wanneer de stortbui ontzettend lang duurt, is het op de boot ook niet meer zo leuk. De dieren krijgen onderling een beetje ruzie. Gelukkig komt er een moment, dat de dieren weer uit de boot worden gelaten. Ze mogen weer aan land gaan. En dan verschijnt er een prachtige regenboog in de lucht. Een vrije bewerking van het Bijbelverhaal van Noach en de Ark voor jonge kinderen. Het vertelperspectief is vanuit de dieren, wat het verhaal een fris jasje geeft. Voor de dieren is het echt niet altijd een pretje om zolang op zo'n boot te zitten, vol met andere vreemde dieren om hen heen. En wat kan zo'n boottocht lang duren! Een dikke (en zware), kleine vierkante uitgave met 96 hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken waarin het Bijbelverhaal met weinig woorden (een zin per bladzijde) wordt verteld voor een brede doelgroep en de nadruk ligt op de fijne gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045119670

Titel Een boot voor de dieren
Auteur Marianne Dubuc
Secundaire auteur Jacques Dohmen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Querido Kinderboek, [2016]
Overige gegevens 96 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: Translation Jacques Dohmen - Vertaling van: L' arche des animaux. - Montreal : Les éditions de la courte échelle, 2015
ISBN 9789045119670
PPN 401632377
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ark van Noach
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Ark van Noach