Een olifant op de stoep
Boek

Een olifant op de stoep ([2016])/ Sylvia Bishop, vertaald door Merel Leene

Jet woont alleen met haar oom, die altijd weg is. Voor haar tiende verjaardag geef hij Jet een olifant cadeau. Jet verdient geld voor zijn eten door olifantenritjes te verkopen. Maar dan worden ze gearresteerd en moet de olifant naar de dierentuin! Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Jet krijgt voor haar tiende verjaardag eeen olifant cadeau van haar oom Sjef. Ze verdient geld voor zijn eten door ritjes op de rug van de olifant te verkopen. Maar dan moet de olifant naar de dierentuin en worden ze gearresteerd. Wie zit daarachter en hoe lossen ze dat op? Gek fantasieverhaal, aangezien Jet zich een paar jaar alleen moet redden omdat haar oom op zoek gaat naar een vogel. Over ouders of school wordt niet gesproken. Als dit je niet stoort, is het een grappig verhaal dat leest als een trein. Qua tekstgebruik valt op dat de woorden van de olifant (tromp) steeds met grote dikke letters zijn gedrukt en dat veel gewone woorden een hoofdletter hebben: Olifant, Cadeaushop, Speeltuin, Belangrijk. Aan het eind van het boek is een epiloog waarin het leven van Jet verder wordt uitgelegd en een stuk met weetjes over olifanten. Het verhaal wordt ondersteund door een groot aantal, grappige, gedetailleerde paginagrote zwart-wit illustraties. Aantrekkelijke, ruim opgezette bladspiegel. Debuut van deze Britse schrijfster. Het omslag is vooral aantrekkelijk voor meisjes. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048834532 | 175 pagina's

Titel Een olifant op de stoep
Auteur Sylvia Bishop
Secundaire auteur Merel Leene ; Ashley King
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2016]
Overige gegevens 175 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Colofon vermeldt: Illustraties: Ashley King - Vertaling van: Erica's elephant. - New York : Scholastic Inc., 2016
ISBN 9789048834532
PPN 401665518
Thematrefwoord Olifanten ; Vriendschap
Taal Nederlands