Ademloos
Boek

Ademloos (augustus 2016)/ Jennifer L. Armentrout, vertaling [uit het Engels] Louise Willenborg

Layla (17, ik-figuur) is half demon en half wachter. Ze houdt zielsveel van Zayne, maar kiest uiteindelijk toch voor Roth, ook al is hij demon en beschikt hij over de eeuwige jeugd. Maar waarom heeft Layla in getransformeerde vorm vleugels met veren? Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In dit derde deel van de paranormale trilogie 'De Dark Elements' maakt Layla eindelijk haar keuze: ze houdt zielsveel van Zayne, maar Roth is de jongen op wie ze valt en aan wie ze haar maagdelijkheid verliest. Maar hij heeft als demon de eeuwige jeugd, zij is half wachter en zal ooit sterven. Tot Layla's identiteit onzeker blijkt te zijn, want waarom heeft ze in getransformeerde vorm vleugels met veren? Intussen moet de Lilin bestreden worden en wil Layla Sams ziel uit de onderwereld redden. Opnieuw is er buitensporig veel aandacht voor de fysieke aantrekkingskracht tussen Layla en Roth, die door Layla als ik-verteller in taal vol clichés wordt weergegeven. De ernst van de werkelijke verhaallijn raakt daardoor op een zijspoor. Dat is jammer, want die had in dit deel veel diepgang kunnen krijgen omdat Layla voor de keuze staat tussen veiligheid voor zichzelf of het redden van de wereld. Eerder verschenen de delen 'Witheet' en 'Steenkoud'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402710304 | 382 pagina's

Titel Ademloos
Auteur Jennifer L. Armentrout
Secundaire auteur Louise Willenborg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins Young Adult, augustus 2016
Overige gegevens 382 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequin Books SA - Vertaling van: Every last breath. - Toronto : Harlequin Enterprises Limited, (c)2015
ISBN 9789402710304
PPN 401549933
Genre science-fiction
Thematrefwoord Demonen ; Verliefdheid
Taal Nederlands