Waar is de gele grijper?
Boek

Waar is de gele grijper? een groot zoek- en aanwijsboek (2016)/ Joachim Krause, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: M. Hoogland ; illustraties: Joachim Krause

Gijs gaat naar zijn opa en oma. Onderweg en bij zijn grootouders thuis ziet hij diverse bouwplaatsen. Hardkartonnen prentenboek met gekleurde zoekplaten waarin van alles te zien is over de bouw en bouwmachines. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit grote zoek- en ontdekboek is van alles te zien over bouwen. Getoond wordt onder andere hoe aan de weg wordt gewerkt, een huis wordt gebouwd en ook de werkzaamheden aan het spoor krijgen aandacht. Alle daarvoor benodigde machines worden in beeld gebracht. De illustraties beslaan dubbele pagina's en worden ondersteund door een korte, vijf- tot achtregelige tekst. In het verhaal wordt verteld hoe Gijs naar zijn opa en oma gaat en wat hij tijdens dat bezoek allemaal meemaakt en ziet op de diverse bouwplaatsen. De aantrekkelijke, humoristische platen zijn uitnodigend en er is heel veel op te zien. De kijkgaten op de pagina's nodigen uit om de volgende pagina te bekijken. Op iedere bladzijde is de gele grijper, een speelgoedgraafmachinetje, te zien waardoor het een sport wordt om deze op de illustraties te ontdekken. Ook de tekst wekt met een paar vragen de speurzin op. Het grote hardkartonnen boek is voorzien van afgeronde hoeken. Deel uit de inmiddels bekende serie kijk- en zoekboeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025110482

Titel Waar is de gele grijper? : een groot zoek- en aanwijsboek
Auteur Joachim Krause
Secundaire auteur M. Hoogland
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, 2016
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 32 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: Wo ist der kleine Bagger? - Bindlach : Loewe, 2006. - (Mein grosses Wimmel-Guckloch-Buch)
ISBN 9789025110482
PPN 40388246X
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoekboeken