Slaap maar fijn, bouwterrein
Boek

Slaap maar fijn, bouwterrein ([2016])/ Sherri Duskey Rinker en Tom Lichtenheld, vertaald door Edward van de Vendel

Overdag is het druk op het bouwterrein, maar tegen de avond doen Cementmolen, Bulldozer, Kiepwagen en de andere machines nog een laatste klusje voordat ze in slaap vallen. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 28/01/2025
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters RINK

Recensie

Het is erg druk op het bouwterrein overdag. Maar 's avonds wordt het rustig. De hijskraan laat nog één balk zweven en valt dan in slaap en de cementmolen lost het laatste beetje cement. Ook de kiepwagen, bulldozer en de graafmachine doen nog iets, en dan is het helemaal stil op het bouwterrein. Goed opgebouwd prentenboek over het verschil tussen dag en nacht. De machines hebben menselijke eigenschappen (duidelijk is te zien dat ze moe zijn aan het eind van de dag). Jongens, en ook meisjes zullen de voertuigen kennen uit hun eigen leefwereld. De structuur van het repeteerverhaal - steeds herhaalt het verhaal zich, maar dan met een ander machine als hoofdpersoon - sluit goed aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. De paginagrote illustraties in o.a. waterverf en kleurpotlood stellen de voertuigen centraal, maar geven ook genoeg andere voorwerpen weer en nodigen zo uit tot verder fantaseren. Het kleurgebruik, warm en zonnig versus schemerig blauw, sluit aan op de kleuren van de dag en die van de nacht. De tekst, op rijm en met een prettig ritme, laat zich uitstekend voorlezen. Een boek dat na enkele keren voorgelezen te zijn, door kinderen aan hun ouders voorgelezen kan worden. Internationale bestseller waarvan al ruim een miljoen exemplaren zijn verkocht. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048831036

Titel Slaap maar fijn, bouwterrein
Auteur Sherri Duskey Rinker
Secundaire auteur Tom Lichtenheld ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 27 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels. - Colofon vermeldt: tekst: Sherri Duskey Rinker en illustraties: Tom Lichtenheld - Vertaling van: Goodnight, goodnight, construction site. - San Francisco, California : Chronicle Books LLC, (c)2011
ISBN 9789048831036
PPN 401406768
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Slapen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands