Verhuizen
Boek

Verhuizen (februari 2016)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

De ouders van Rik willen het huis verkopen en verhuizen. Maar daar heeft Rik helemaal geen zin in. Hij doet er alles aan om elke nieuwe koper af te schrikken. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De ouders van Rik besluiten dat ze willen verhuizen naar een ander huis, waardoor Rik van school zou moeten veranderen. Helaas voor hen voelt Rik daar niets voor en dat laat hij merken ook. Door zijn vrienden op een idee gebracht, bedenkt hij steeds weer een 'Briljant Plan' om potentiële kopers tijdens de rondleiding door zijn ouderlijk huis af te schrikken, waarbij een hondendrol in een juwelendoosje wel het ultieme is. Het chronologisch opgebouwde verhaal met een humoristische ondertoon, bestaat uit vier hoofdstukken met veel dialoog en levendig taalgebruik in korte zinnen, AVI-E5. Het heeft een duidelijke bladspiegel en is gedrukt in een duidelijke schreefloze letter. De kleine stripachtige tekeningen in zwart-wit, die op elke dubbele pagina zijn te vinden doen karikaturaal aan en sluiten goed aan bij het verhaal. Deeltje uit de serie 'Vieze Rik'*. Opvallend is dat Rik zich in dit deeltje nauwelijks als een viezerik gedraagt. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462345010 | 31 pagina's

Titel Verhuizen
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Abimo, februari 2016
Overige gegevens 31 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Move! (uit: Loo!) - London : Stripes Publishing Ltd, 2010. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462345010
PPN 402389662
Thematrefwoord Verhuizen
Taal Nederlands