Zombie
Boek

Zombie (februari 2016)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Rik vindt dat hij best een avond alleen thuis kan blijven. Maar zijn ouders laten buurjongen Kevin komen. Rik en Kevin kijken samen een enge zombiefilm. Maar is dat wel zo leuk? AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Rik vindt dat hij best een avondje alleen thuis kan zijn als papa en mama op bezoek moeten, hij is geen baby meer! Hij kan de chips vinden en weet hoe de televisie werkt, dus dat komt vast dik in orde. Zijn ouders denken daar anders over en omdat oma ineens niet op kan passen, moet er iemand anders gezocht worden. Lara is er niet en Saar wil nooit meer komen, omdat Rik de vorige keer een levende pad in haar schoen heeft gestopt. Maar Kevin, de buurjongen, kan wel. Rik ziet er als een berg tegenop, maar als Kevin er is, valt het reuze mee. Rik mag alles wat normaal niet mag en ze kijken zelfs naar een enge film over zombies. Maar is dat nou eigenlijk wel zo leuk? Grappig verhaal op AVI-E5. De schrijfstijl is vlot. De vele cartoonachtige zwart-witillustraties onderstrepen de humor en vullen het verhaal prima aan. De ontknoping is verrassend en past goed bij dit niet doorsnee leesboekje. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462345003 | 28 pagina's

Titel Zombie
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Abimo, februari 2016
Overige gegevens 28 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Zombie! (uit: Germs!) - London : Stripes Publishing Ltd, 2009. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462345003
PPN 402389611
Thematrefwoord Oppas
Taal Nederlands