Het sportkookboek voor jongeren
Boek

Het sportkookboek voor jongeren het complete voedingsprogramma voor opgroeiende sporters ([2016])/ Stephanie Scheirlynck, foto's: Heikki Verdurme

Wat eet je als jonge sporter op een schooldag, voor en na een training, op een wedstrijddag of een vrije dag? Bevat informatie over voeding en uitleg van 65 recepten voor meestal één persoon. Met paginagrote kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 7 t/m 15 jaar. Zelfstandig vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vrij kloeke boek bevat een compleet voedingsprogramma voor opgroeiende sporters. De auteur, sportdiëtist voor o.a. topsporters, heeft eerder voor volwassenen 'Het sportkookboek' (2015)* op de markt gebracht en komt nu met de versie voor kinderen en jongeren. Het geeft met name ouders inzicht in wat het sportende kind nodig heeft qua voedingstoffen en vocht. Naast de theorie biedt het ook 65 recepten, onderverdeeld in de categorieën schooldag, trainingsdag, sportdag en vrije dag. De eenpersoonsrecepten zijn makkelijk te bereiden, smakelijk en ook de voedingswaarde wordt nauwgezet aangegeven. Bij elke beschrijving van een recept staat informatie over de ingrediënten, bereidingstijd, voedingswaarde en een tip. Daarbij is een paginagrote kleurenfoto opgenomen. Er is geen register opgenomen. De titel van het boek is ietwat verwarrend wat doelgroep betreft. Het is eigenlijk in eerste instantie een handig hulpmiddel voor ouders/opvoeders die meer over voeding willen weten en tegelijkertijd voedzame en lekkere recepten willen ontdekken. Daarnaast kunnen jongeren vanaf ca. 13 jaar kunnen er zelf ook mee aan de slag.

Specificaties

Nederlands | 9789401435260 | 190 pagina's

Titel Het sportkookboek voor jongeren : het complete voedingsprogramma voor opgroeiende sporters
Uniforme titel Het sport kookboek : voor jongeren
Auteur Stephanie Scheirlynck
Secundaire auteur Heikki Verdurme
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties - 26 cm
ISBN 9789401435260
PPN 406565538
Rubriekscode 628.44
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindervoeding ; Sport; Kinderen ; Voeding; Jongeren
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kindervoeding