Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dierenwereld
Boek

Dierenwereld ([2016])/ concept: Jacques Beaumont, tekst: Emmanuelle Kecir-Lepetit ; tekeningen: Manuela Nerolini (Leaf Illustration) ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Welke dieren leven in het poolgebied? En hoe overleven dieren in de woestijn en waarom hebben zebra's strepen? In stripachtige illustraties stellen kinderen allerlei vragen over de dierenwereld. Antwoorden via kleurenillustraties en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Dit deel uit de educatieve reeks 'Wist je dit?'* gaat over de vele verschillende leefgebieden in de wereld en de dieren die er leven. Aan de polen, in de woestijn, de jungle of het bos, op de weiden, aan de zee, in Australië of in de tuin: overal zijn de dieren aangepast aan het klimaat van hun leefgebied. In hoofdstukken ter grootte van twee of vier pagina's, gedrukt op stevig, glanzend papier, worden de onderwerpen besproken. Op de vrolijk gekleurde pagina's staan getekende kleurenillustraties en -foto's met daarbij steeds een korte alinea begeleidende tekst. Verspreid over de pagina's staan (getekende) jongens en meisjes die een vraag stellen of een feit geven in een tekstballonnetje. Drukke, volle bladspiegel met veel tekstblokjes, waarbij gebruik is gemaakt van verschillende lettertypen en -groottes. De tekst is redelijk eenvoudig. Er is geen woordenlijst. Enkele moeilijke woorden, zoals territorium, worden niet uitgelegd. Een verzorgd, leuk en boeiend boek, waarin de teksten los van elkaar te lezen zijn. Geschikt voor werkstukken en spreekbeurten. Geen register. Voor jonge natuurliefhebbers van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463072069 | 45 pagina's

Titel Dierenwereld
Auteur Emmanuelle Lepetit
Secundaire auteur Jacques Beaumont ; Manuela Nerolini ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Parijs : Fleurus, [2016] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Les animaux. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2015. - (Pour les enfants)
ISBN 9789463072069
PPN 402504887
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Wist je dit?
Boek

Wist je dit? (2015-...)

vol.
Uitgeleend