Beter Nederlands spreken
Boek

Beter Nederlands spreken grammatica, woordenschat en uitspraak (2016)/ Marilene Gathier, Marieke Goedegebure

Lesboek voor cursisten met minimaal voortgezet onderwijs of mbo dat voorbereidt voor het onderdeel spreken van het staatsexamen NT2.

Recensie

Met de groei van het aantal vluchtelingen in de afgelopen periode neemt ook de aandacht toe voor het leren van Nederlands als tweede taal. In deze publicatie worden anderstalige cursisten met minimaal voortgezet onderwijs of mbo in eigen land voorbereid op Staatsexamen NT2. Het gaat erom dat cursisten grammaticaal correct en verstaanbaar Nederlands leren spreken. De methode stimuleert het spreken direct in de praktijk door actieve werkvormen en door aan te sluiten bij herkenbare thema's. Zo komen de volgende thema's aan de orde: kennismaken, kopen, gezondheid, vrije tijd, wonen en vervoer, studeren en werken en communicatie. Aanvullend op dit studieboek ontvangt de eigenaar een code* voor de website van de uitgever, waar aanvullend materiaal zoals de dialogen, luisteroefeningen en extra oefeningen zijn te vinden. Uiteraard zijn deze materialen bedoeld voor de praktische onderwijssituatie en hangt veel af van de kwaliteit van de docent. Overigens gaat het om materiaal dat vooral in een educatieve setting wordt gebruikt en niet of nauwelijks bedoeld is voor individueel gebruik.

Specificaties

Nederlands | 9789046905005 | 256 pagina's

Titel Beter Nederlands spreken : grammatica, woordenschat en uitspraak
Auteur Marilene Gathier
Secundaire auteur Marieke Goedegebure
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2016
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789046905005
PPN 403864763
Rubriekscode Nederlands 837.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen; Grammatica ; Nederlandse taal; Buitenlanders; Woordenkennis ; Nederlandse taal; Buitenlanders; Uitspraak (taal)
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal