Wijze woorden
Boek

Wijze woorden woordenlijst academisch Nederlands met idioomoefeningen (2016)/ Ghislaine Giezenaar en Edith Schouten, m.m.v. Liesbet Korebrits ; redactie Julia de Vries en Nynke Scholtens

Taalboek voor anderstalige studenten en werknemers, gericht op het vergroten van hun academische woordenschat met behulp van een woordenlijst en oefeningen.

Aanwezigheid

Recensie

Hoogopgeleide anderstaligen die zich voorbereiden op studie en/of werk in Nederland, hebben behoefte aan het leren van een algemene academische woordenschat, omdat ze vaak gaan werken in hogere functies bij bedrijven of overheid. In de inleiding worden de samenstelling van het corpus en de ontwikkeling van de woordenlijst toegelicht. De woordenlijst bestaat uiteindelijk uit 1484 woorden (met vertaling in Engels, Frans en Duits). Deze 'ondersteunende' woorden - geen vakjargon - komen vaak in academische teksten voor en zijn essentieel voor anderstaligen. De alfabetische lijst in de eerste helft van het boek is het uitgangspunt voor de tweede helft: de idioomoefeningen. Deel een van de oefeningen bestaat uit opdrachten met woorden, bijvoorbeeld synoniemen zoeken, gevolgd door 'gatenteksten' waarin de woorden ingevuld worden. De opdrachten zijn afwisselend en de teksten fris en realistisch. Deel twee van de oefeningen bevat originele wetenschappelijke teksten en krantenartikelen, waarin de ontbrekende woorden opgeschreven worden. Een aanwinst voor hoogopgeleide anderstaligen, maar ook zinvol voor Nederlandse studenten!

Specificaties

Nederlands | 9789054514268 | 159 pagina's

Titel Wijze woorden : woordenlijst academisch Nederlands met idioomoefeningen
Auteur Ghislaine Giezenaar
Secundaire auteur Edith Schouten ; Liesbet Korebrits ; Julia de Vries
Type materiaal Boek
Editie 9e druk;
Uitgave Amsterdam : Intertaal, 2016
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2002
ISBN 9789054514268
PPN 404060277
Rubriekscode Nederlands 844
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlanders; Idioom
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal