Zo werkt mijn lichaam
Boek

Zo werkt mijn lichaam ([2016])/ tekst: Minna Lacey, illustraties: Peter Allen

Waaruit bestaat je lichaam? En wat gebeurt er als je inademt of als je eet? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties van het menselijk lichaam en de werking ervan. Met drie grote uitvouwpagina's. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Recensie

Prentenboek over het menselijk lichaam met vier grote uitklapplaten. Na een inleidend hoofdstuk komen aan bod: beenderen, spieren, longen, hart en bloed, spijsvertering, hersenen, zintuigen en levensbegin. Aan de hand van schematische kleurentekeningen met korte bijschriften in meestal vrij eenvoudige taal lees je hoe het menselijk lichaam werkt. Moeilijke woorden als receptoren en smaakpapillen worden meestal in de tekst zelf uitgelegd. De uitleg is helder met aansprekende vergelijkingen: 'Je ribben vormen een soort van kooi rond je hart en longen.' In het hoofdstuk 'Levensbegin' geeft de auteur geen seksuele voorlichting. Ze vertelt alleen in het kort hoe een baby zich ontwikkelt vanaf het moment dat een zaadcel bij een eicel komt. In elk hoofdstuk staan feiten en cijfers, zoals het aantal botjes in je voet. Achter in het boek staan nog wat 'wonderlijke lichaamweetjes', waaronder de lengte van de grootste en kleinste mens. Al met al een duidelijk en overzichtelijke basisboek voor jonge kinderen, aantrekkelijk door de grappige tekeningen en de grote uitklapplaten. Ook handig voor in de klas. Zonder inhoudsopgave, woordenlijst of register. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474910156

Titel Zo werkt mijn lichaam
Auteur Minna Lacey
Secundaire auteur Peter Allen
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's, 4 uitvouwpagina's - gekleurde illustratis - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The Usborne big book of the body. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2016
ISBN 9781474910156
PPN 40398775X
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde