Un + une
DVD

Un + une ([2016])/ un film de Claude Lelouch

Een Franse filmcomponist ontmoet in India de vrouw van de Franse ambassadeur. Tussen de twee ontstaat een ingewikkelde verhouding.

Aanwezigheid

Recensie

Romantische komedie van Claude Lelouch (Les uns et les autres; Les misérables) met Jean Dujardin (Le bruit des glaçons) en Elsa Zylberstein (Il y a longtemps que je t'aime). Antoine is een beroemde filmcomponist die in India gaat werken aan een Bollywood-versie van 'Romeo en Juliet'. Tijdens een welkomstdiner op de Franse ambassade maakt hij kennis met Anna, de vrouw van de Franse ambassadeur. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en gaan samen op een lange treinreis naar het zuiden van India omdat Anna een bezoek wil brengen aan Amma, de beroemde spirituele leider. Maar Antoine heeft in Parijs een vriendin en Anna is getrouwd. Ella Taylor (variety.com) noemt 'Un plus une' een formulefilm tegen een exotische achtergrond met meer glitter dan inhoud. Maar voor wie niet teveel nadenkt is het volgens Taylor een opgewekte film vol elan met een aantrekkelijke hoofdrolspeler, een kruising tussen Gene Kelly en Richard Gere.

Specificaties

Frans | 8713045248055

Titel Un + une
Uniforme titel Un plus une
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Claude Lelouch ; Jean Dujardin ; Elsa Zylberstein ; Christopher Lambert
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One Benelux, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jean Dujardin, Elsa Zylberstein, Christopher Lambert, Alice Pol. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk, 2015
ISBN 8713045248055
PPN 405060025
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Taal Frans