Woodlawn
DVD

Woodlawn ([2016])/ directed by Andrew Erwin, Jon Erwin

In Birmingham, Alabama omstreeks het jaar 1973 zoekt een getalenteerde speler van het footballteam kracht bij zijn geloof om het hoofd te bieden aan het racisme dat op zijn school heerst.

Recensie

Christelijk sportdrama van Andrew en Jon Erwin (Moms' night out; October baby), gebaseerd op ware gebeurtenissen. In 1973 was Tony Nathan een van de eerste zwarte leerlingen op Woodlawn High School in Birmingham, Alabama, een stad met sterke rassentegenstellingen. Tony is een getalenteerde speler, maar krijgt in het team te maken met discriminatie. De coach van het team (Nic Bishop) probeert de rassentegenstellingen in het team aan te pakken en vraagt evangelist Hank Erwin (de vader van de filmmakers) om het team toe te spreken. Erwin vertelt hen dat ze de weg van Jezus kunnen volgen en de meeste spelers uit het team geven daaraan gehoor, met positieve gevolgen voor de school en de stad. Joe Leydon (variety.com) vindt dat de film een goede mix biedt van sport, geloof en historische achtergrond, met een sterke en geloofwaardige rol voor Caleb Castille als Tony. Hij vindt de film te lang, maar toch steeds boeiend, met als hoogtepunt de zinderende wedstrijd in 1974 tussen Woodlawn en grote rivaal Banks High School.

Specificaties

Engels | 8712609648126

Titel Woodlawn
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Andrew Erwin ; Jon Erwin ; Caleb Castille ; Sean Astin ; Jon Voight
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 123 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Caleb Castille, Sean Astin, Jon Voight, Nic Bishop. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8712609648126
PPN 404062709
Genre sport - protestants milieu - roman over het rassenvraagstuk
Thematrefwoord Racisme ; Verenigde Staten; 1971-1975
Taal Engels