Tienduizend hemels boven jou
Boek

Tienduizend hemels boven jou (augustus 2016)/ Claudia Gray, vertaling [uit het Engels] Sandra Hessels

Marguerite (18, ik-figuur) reist via de briljante uitvinding van haar ouders, de Vuurvogel, door verschillende dimensies. Ze is op zoek naar de vier splinters van Pauls ziel. Paul kan alleen gered worden als Marguerite erin slaagt de splinters te herenigen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Marguerite (18, ik-figuur) kan reizen door verschillende dimensies. Dat doet ze met behulp van de Vuurvogel, een apparaat dat is uitgevonden door haar ouders die wetenschappers zijn. Marguerite en haar ouders worden gechanteerd door Wyatt Conley, hij aast op hun kennis. Conley heeft de ziel van Paul, Marguerites geliefde en de briljante onderzoeksassisent van haar ouders, in vier stukken versplinterd en verspreid over verschillende dimensies. Paul kan alleen gered worden als Marguerite erin slaagt om de vier splinters te herenigen. Een spannend sciencefictionverhaal over goed versus kwaad. Marguerite is een dapper, gevoelig en kunstzinnig meisje. Zij probeert niet alleen zichzelf te begrijpen, maar ook de andere versies van zowel zichzelf als haar naasten. Het begin van het boek is soms wat pittig: het verhaal maakt regelmatig tijdsprongen vanwege de verschillende dimensies. Wanneer de lezer daar doorheen is, wordt hij royaal beloond. Een eigentijdse YA-roman met een fijne mix van spanning, actie en romantiek. Tweede deel van de Vuurvogeltrilogie, na 'Duizend stukjes van jou'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402710205 | 414 pagina's

Titel Tienduizend hemels boven jou
Auteur Claudia Gray
Secundaire auteur Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins Young Adult, augustus 2016
Overige gegevens 414 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Ten thousand skies above you. - New York : HarperCollinx Publishers LLC, (c)2015 - Vervolg op: Duizend stukjes van jou
ISBN 9789402710205
PPN 401550109
Genre science-fiction
Thematrefwoord Dimensies ; Zoektochten
Taal Nederlands