Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verdwaald
Boek

Verdwaald ([2016])/ scenario & tekeningen Christophe Bec, inkleuring Christophe Bec & Bertrand Denoulet ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Een jonge fotograaf verdwaalt 's avonds op de moerassige hoogvlakte van Aubrac (Aveyron, Zuid-Frankrijk). Hij vindt onderdak in een desolate, versterkte boerderij bij een norse, oudere weduwnaar en diens mooie dochter. Er hangt een beklemmende sfeer in en rond het huis, versterkt door de telkens aanslaande grote jachthonden van de eigenaar. De dochter komt 's nachts in het bed van de fotograaf en vraagt hem haar mee te nemen, ver weg. In de vroege ochtend volgt een confrontatie tussen fotograaf en weduwnaar die bekent achttien jaar geleden zijn vriend Bayac te hebben vermoord en in het veen gedumpt om een relatie met zijn inmiddels al lang overleden nymfomane vrouw. Sindsdien spookt Bayac rond het huis. Als er op de deur wordt geklopt, schiet de man er dwars doorheen om het spook te verjagen, maar doodt zijn dochter (en vervolgens zichzelf). De mooie en stemmig gekleurde tekeningen, expressieve doorleefde koppen, sluiten naadloos aan bij de vertelling. De functionele seksscènes zijn heel beheerst in beeld gebracht. Boeiende roman noir.

Specificaties

Nederlands | 9789462940109 | 56 pagina's

Titel Verdwaald
Auteur Christophe Bec
Secundaire auteur Bertrand Denoulet ; Guy de Maupassant
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Glénat, [2016]
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vrij geïnspireerd door de novelle Angst van Guy de Maupassant - Vertaling van: Les tourbières noires. - Glenat Ediotions, (c)2016
ISBN 9789462940109
PPN 403843634
Genre stripverhaal - psychologische roman
Taal Nederlands