Twee bestemmingen
Boek

Twee bestemmingen roman ([2016])/ Elizabeth Musser, vertaald [uit het Engels] door Marian Muusse

In 1994 ontfermt een lerares Frans zich over plaatselijke daklozen en over een jonge Algerijnse studente die de burgeroorlog in haar land ontvlucht.

Recensie

In dit laatste, ook zelfstandig leesbare deel van de Frans-Algerijnse romantrilogie (na 'Twee werelden'* en 'Twee testamenten'*) worden twee liefdesgeschiedenissen met elkaar verweven: die tussen de lerares Ophélie en de dakloze Ceb en die tussen het christen geworden moslimmeisje Rislène en Erik Hoffmann. De roman is gesitueerd in de jaren negentig en speelt zich beurtelings af in Montpellier, waar Ophélie zich inzet voor de daklozen, en Algerije waar een bloedige burgeroorlog woedt. De ontvoering van Rislène naar Algerije en haar vlucht terug naar Frankrijk geven een sterk dramatische lading aan deze roman, die echter soms lijdt onder een overvloed aan details en een voor deze en gene lezer misschien al te nadrukkelijke christelijke geloofsgetuigenis. De visie op de islam in het boek is die van een overtuigd christen, maar met respect. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029725446 | 432 pagina's

Titel Twee bestemmingen : roman
Auteur Elizabeth Musser
Secundaire auteur Marian Muusse
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, [2016]
Overige gegevens 432 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Kampen : De Groot Goudriaan, 2000 - Vertaling van: Two destinies. - Wheaton, Illinois : Victor Books, (c)2000
ISBN 9789029725446
PPN 401536025
Genre sociale roman - protestants milieu
Thematrefwoord Algerije
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Frans-Algerijnse trilogie
Boek

Frans-Algerijnse trilogie (cop. 2006-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Elizabeth Musser