Twee testamenten
Boek

Twee testamenten roman ([2016])/ Elizabeth Musser, vertaald [uit het Engels] door Rika Vliek

Een Franse vrouw ontvlucht in 1962 de onafhankelijkheidsstrijd in Algerije en moet de twee mannen die haar dierbaar zijn achterlaten.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel van de Frans-Algerijnse romantrilogie van de christelijke schrijfster. Algerije 1962: de oorlog voor onafhankelijkheid van Frankrijk is in volle gang. Anne-Marie Duchemin maakt het van nabij mee, samen met haar geliefde Moustafa, een Algerijn, en David Hoffmann, Amerikaan en de vader van haar zesjarige dochter. Anne-Marie kan samen met dochter ontsnappen naar Zuid-Frankrijk. In het dorp waar David Hoffman als docent is verbonden aan een uitwisselingsprogramma, maakt ze kennis met een Amerikaanse studente die haar inspireert om mee te helpen bij de opvang van dakloze kinderen. Ze maakt zich grote zorgen om de achterblijvers in Algerije, maar leert ook vertrouwen te hebben. Na veel ontberingen bereiken beide mannen uiteindelijk Frankrijk. Wijdlopige roman waarin het vertrouwen op God centraal staat. Het verhaal komt moeizaam op gang en verloopt nogal traag, wat de toegankelijkheid niet ten goede komt. Gelet op de omvang een boek voor doorzetters uit orthodox protestants-christelijke kring. Kleine druk. Voorafgegaan door 'Twee werelden'* en gevolgd door 'Twee bestemmingen'*.

Specificaties

Nederlands | 9789029725453 | 511 pagina's

Titel Twee testamenten : roman
Auteur Elizabeth Musser
Secundaire auteur Rika Vliek
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, [2016]
Overige gegevens 511 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Kampen : De Groot Goudriaan, 1998 - Vertaling van: Two testaments : a novel. - Wheaton, Illinois : Victor Books, (c)1997
ISBN 9789029725453
PPN 401536033
Genre sociale roman - protestants milieu
Thematrefwoord Onafhankelijkheidsoorlogen ; Algerije
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Frans-Algerijnse trilogie
Boek

Frans-Algerijnse trilogie (cop. 2006-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Elizabeth Musser