Wat verborgen is
Boek

Wat verborgen is (2016)/ Hjorth Rosenfeldt, vertaald [uit het Zweeds] door Geri de Boer

Psycholoog en profielschetser Sebastian Bergman helpt mee aan het onderzoek naar de moord op een 16-jarige jongen, waarbij alle sporen wijzen naar een elitaire school die voor hem eigenlijk veel te duur was.

Aanwezigheid

Recensie

Debuut van het Zweedse schrijversduo Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt, met in de hoofdrol de onsympathieke psycholoog en profielschetser Sebastian Bergman, een man van middelbare leeftijd, die getraumatiseerd is door het verlies van zijn vrouw en kind bij de tsunami in 2004. Hij werkt niet meer en om te vergeten is hij een ware vrouwenjager geworden. Dan stuit hij bij het leeghalen van het huis van zijn overleden moeder op verborgen brieven. Omdat hij het informatiesysteem van de recherche nodig heeft voor zijn privé-onderzoek, overtuigt hij zijn vroegere vriend Torkel Höglund van de recherche uit Stockholm dat hij kan helpen bij het oplossen van de moord op een zestienjarige jongen. Dit zeer tegen de zin van het rechercheteam. De sporen wijzen naar een elitaire school waar veel rottigheid schuilgaat achter de keurige façade. Vlot leesbaar verhaal waarin de spanning goed wordt opgebouwd en de lezer meer dan eens op een dwaalspoor wordt gezet. Desondanks niet echt verrassend. De karakters komen wel goed uit de verf. Eerste deel van de serie 'De Bergmankronieken'.

Specificaties

Nederlands | 9789023498278 | 474 pagina's

Titel Wat verborgen is
Auteur Hjorth Rosenfeldt
Secundaire auteur Geri de Boer
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2016
Overige gegevens 474 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011. - (De Bergmankronieken) - Vertaling van: Det fördolda. - Stockholm : Norstedts, (c)2010
ISBN 9789023498278
PPN 401535894
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Bergmankronieken
Boek

De Bergmankronieken (2011-2024)

vol. 1
Uitgeleend
Hjorth Rosenfeldt