Lichaamsdelen van insecten en andere minidieren
Boek

Lichaamsdelen van insecten en andere minidieren ([2016])/ Clare Lewis, vertaling [uit het Engels]: Anja de Ridder ; bewerking en eindredactie: Corian Linnemans

Insecten zijn er in vele soorten, ze zien er niet allemaal hetzelfde uit. Lees en kijk hoe verschillend onder andere hun vleugels, antennes en tentakels en mond zijn. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Recensie

'Minidieren' (kevers, wormen, spinnen) en insecten zijn er in vele soorten; hun lichamen kunnen heel verschillend zijn. De auteur zoomt in op hun lichaamsdelen en gaat in op o.a. de poten, vleugels, antennes en tentakels, ogen en mond. Daarnaast worden enkele functies besproken: zo leren we bijvoorbeeld dat er lichaamsdelen zijn om te beschermen of om vijanden mee aan te vallen. Elke dubbele pagina in het boek is op vrijwel dezelfde manier vormgegeven. Onder een grote kleurenfoto staat een eenvoudige en goed aansluitende tekst van zo'n vier zinnen in grote letters. In de foto's staat hier en daar een toelichtend woord in een kader. Achterin zijn opgenomen een aantal 'te gekke lichaamsdelen', een moeilijke woordenlijst, een register en enige tips voor bijpassende boeken en internetsites. Maakt deel uit van de subserie 'Onder de loep'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek' waarin ook lichaamsdelen van andere diergroepen aan bod komen. Geschikt voor onderzoekende lezers vanaf ca. 7 t/m 9 jaar met interesse voor de dierenwereld. Ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461754691 | 24 pagina's

Titel Lichaamsdelen van insecten en andere minidieren
Uniforme titel Insecten Lichaamsdelen van insecten
Auteur Clare Lewis
Secundaire auteur Anja de Ridder ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Mini beasts body parts. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Animal body parts)
ISBN 9789461754691
PPN 403954061
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaamsdelen; Insecten ; Lichaamsdelen; Ongewervelde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Onder de loep
Boek

Mijn eerste docu-boek. Onder de loep (2016-...)

vol.
Uitgeleend