Lichaamsdelen van vissen
Boek

Lichaamsdelen van vissen ([2016])/ Clare Lewis, vertaling [uit het Engels]: Anja de Ridder ; bewerking en eindredactie: Corian Linnemans

Vissen zijn er in vele soorten, ze zien er niet allemaal hetzelfde uit. Lees en kijk hoe verschillend onder andere hun ogen, staart, vinnen, schubben en kieuwen zijn. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lichaamsdelen van groepen dieren staan centraal in de subserie 'Onder de loep'* binnen de reeks 'Mijn eerste docu-boek'. De reeks is bedoeld voor jonge kinderen die het leesproces al enigszins machtig zijn. In dit handzame deel worden lichaamsdelen van vissen 'onder de loep' genomen. Ook een vis heeft ogen, mond, oren, neusgaten, tanden; maar hij bezit ook bijzondere lichaamsdelen als schubben en kieuwen, vinnen, staart en soms zelfs stekels, of een vin die uit het hoofd steekt! Als voorbeelden worden vrij specifieke vissen gegeven zoals de barracuda, de slijmvis en papegaaivis. De informatie wordt op eenvoudige, maar heldere wijze gepresenteerd: een grote kleurenfoto van (het lichaamsdeel van) de vis speelt de hoofdrol. In die foto staat soms een trefwoord in een kader. Daaronder volgt de begeleidende tekst van zo'n vier zinnen in een grote letter. De kleurenfoto's zijn van goede kwaliteit. Afgesloten wordt met enkele bijzonderheden, een lijstje van moeilijke woorden, verwijzingen (boeken en websites) en een kort register. Oorspronkelijk Engelstalig (2016), vertaald in begrijpelijk en vlot Nederlands. Aantrekkelijke uitgave over een thema waarover wel meer boeken verschenen, maar wel beeldrijk en informatief. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461754707 | 24 pagina's

Titel Lichaamsdelen van vissen
Uniforme titel Vissen
Auteur Clare Lewis
Secundaire auteur Anja de Ridder ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fish body parts. - Capstone Global Library Limited, (c)2016
ISBN 9789461754707
PPN 403954010
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaamsdelen; Vissen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vissen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Onder de loep
Boek

Mijn eerste docu-boek. Onder de loep (2016-...)

vol.
Uitgeleend