Lichaamsdelen van zoogdieren
Boek

Lichaamsdelen van zoogdieren ([2016])/ Clare Lewis, vertaling [uit het Engels]: Anja de Ridder ; bewerking en eindredactie: Corian Linnemans

Zoogdieren zijn er in vele soorten, ze zien er niet allemaal hetzelfde uit. Lees en kijk hoe verschillend onder andere hun ogen, neus, poten en staart zijn. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zoogdieren zijn er in vele soorten, ze zien er niet allemaal hetzelfde uit en hun lichamen kunnen heel verschillend zijn. De auteur zoomt in op lichaamsdelen als ogen, neus, tanden, staart, voeten en handen en snorharen en stekels. Hierbij komen (ook heel specifieke) dieren aan bod zoals het spookdiertje, de ster-neusmol, zebra en berggeit. Ten slotte zijn enkele 'te gekke lichaamsdelen' op een rijtje gezet. Elk onderwerp beslaat een dubbele pagina. Op elke pagina staat een grote kleurenfoto met daaronder een eenvoudige tekst van zo'n vier zinnen in grote letters, soms met een witregel ertussen. In de foto's staat hier en daar een toelichtend woord in een kader. Achterin zijn opgenomen een lijst met moeilijke woorden, een beknopt register en enige tips voor bijpassende boeken en internetsites. Maakt deel uit van de subserie 'Onder de loep'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek' waarin ook lichaamsdelen van andere diergroepen aan bod komen. Over dieren zijn al heel wat boeken verschenen, maar in deze serie worden ze weer net vanuit een andere invalshoek 'onder de loep' genomen. Geschikt voor onderzoekende lezers vanaf ca. 7 t/m 9 jaar met interesse voor de dierenwereld. Ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461754660 | 24 pagina's

Titel Lichaamsdelen van zoogdieren
Uniforme titel Zoogdieren
Auteur Clare Lewis
Secundaire auteur Anja de Ridder ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Mammal body parts. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Animal body parts)
ISBN 9789461754660
PPN 403954339
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaamsdelen; Zoogdieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Onder de loep
Boek

Mijn eerste docu-boek. Onder de loep (2016-...)

vol.
Uitgeleend